Δελτίο Τύπου 2-2012

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  2ο/2012

Στις 28.2.2012 στην Αθήνα έλαβε χώρα συνάντηση κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz με το Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τους Προέδρους όλων των Συλλόγων δύναμης της ΟΣΤΟΕ. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΟΣΤΟΕ κ. Ιγνάτιος Πλιάκος ανέπτυξε στην ομιλία του την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον οι συνταξιούχοι, κατόπιν τόσο των αλλεπάλληλων περικοπών των συντάξεων και των επικουρήσεών τους, όσο και των ακραίων φορολογικών επιβαρύνσεων, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση της μεσαίας τάξης στην Χώρα μας και του ζήτησε να παρέμβει ενεργά τόσο προς την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των συνταξιούχων και η εφαρμογή των σχετικών νόμων. Επιπλέον τόνισε ότι έχει ανατραπεί η δομή της ελληνικής οικογένειας δεδομένου ότι, τα περασμένα χρόνια τα νεώτερα μέλη της είχαν τη δυνατότητα να ενισχύουν τους γονείς τους, σήμερα όμως με την εξάπλωση της ανεργίας οι γονείς ουσιαστικά ζουν τα παιδιά τους. Ο Πρόεδρος έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας ότι, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν καταρρεύσει κατακτήσεις πεντηκονταετίας.

Ο κ. Schulz εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της χώρας μας θεωρώντας ότι όντως η κατάσταση τους έχει φθάσει σε οριακό επίπεδο και δεν μπορούν να αντέξουν περισσότερες οικονομικές επιβαρύνσεις, γεγονός που - όπως είπε- δεν τους αξίζει, γιατί κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να απολαμβάνει αξιοπρέπεια στα γεράματα του. Εξέφρασε την ανησυχία του για την καταστροφή της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, γιατί αυτό επιφέρει αφενός με τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και αφετέρου, με την μείωση της κατανάλωσης, αυξάνει την ανεργία και διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενδυνάμωση των οποίων θα επιφέρει το απαραίτητο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Τόνισε επίσης ότι η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Τέλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει σε όλους τους αρμόδιους φορείς το κλίμα και τις απόψεις που ανεπτύχθησαν στη συνάντηση αυτή, καθώς και ότι θα επισκεφθεί και πάλι σύντομα την Αθήνα και θα υπάρξουν και νέες επαφές με τους συνταξιούχους.

Για  το  Δ.Σ.  της  Ο.Σ.Τ.Ο.Ε

 Ο Πρόεδρος: Ι. ΠΛΙΑΚΟΣ   Ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας: Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ