Δελτίο Τύπου 3-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ο / 2012

Στις 19/03/12 με πρωτοβουλία συνδικαλιστών, μελών του Εργατικού Κόμματος του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και δημοτικών συμβούλων της πόλης του Λονδίνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της «καμπάνιας Αλληλεγγύη για την Ελλάδα».

Η αντιπροσωπεία που μας επισκέφτηκε αποτελείτο από επιφανείς συνδικαλιστές όπως η κα Dot Gibson Γενική Γραμματέας των Συνταξιούχων της Αγγλίας, ο Emmanuel de Lange εκπρόσωπος του σωματείου ταχυδρομικών και τηλεπικοινωνιών – από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στην Αγγλία – οι Rachel Newton, Jim Kelly, Elcy Mary και Usma Murillo εκπρόσωποι των κινήσεων «Peoples Charter» και «Coalition of Resistance».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από την ελληνική πλευρά μέσω του προέδρου της  Ομοσπονδίας μας κ. Ι. Πλιάκου και μελών του Δ.Σ. μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι η ελληνική κοινωνία και ειδικά οι συνταξιούχοι δεν έχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων τους, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ήδη χάσει γύρω στο 45%, παρά τις υψηλές εισφορές τις οποίες κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου τους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία, τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών τόσο των εμπορευμάτων όσο και των υπηρεσιών και την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία των νέων, τους οδηγεί στη φτώχια και καταργεί τη μεσαία τάξη των ελλήνων προκαλώντας διάλυση του κοινωνικού ιστού, ενώ ο δανεισμός σε συνδυασμό με τους υπέρογκους τόκους έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας μας.

Ζητήσαμε να κοινοποιηθεί αυτή η εικόνα στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Βρετανική Βουλή και να οργανωθούν κοινοί αγώνες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Βρετανική αντιπροσωπεία εκδήλωσε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της στο αγώνα μας. Δήλωσαν ότι με την επίσκεψη τους – σημειωτέον ότι στο πρόγραμμα τους είχαν δέκα συναντήσεις με τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και με δέκα δημάρχους – είχαν ως σκοπό να ενημερωθούν για τη κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά και ζήτησαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να  βοηθήσουν τους έλληνες. Επίσης δήλωσαν, ότι η μείωση των συντάξεων με ταυτόχρονη αύξηση των εισφορών, τείνει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη και τόνισαν την ανάγκη να γίνουν κοινές προσπάθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν τα αιτήματα μας στη χώρα τους και ότι θα προτείνουν το επόμενο συνέδριο της FERPA να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης.

 

Για  το  Δ.Σ. της  Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ι. ΠΛΙΑΚΟΣ     Ο  ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ