Δελτίο Τύπου 6-2012

Δελτίου  Τύπου     6ο  2012

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Οι κυοφορούμενες τραπεζικές συγχωνεύσεις (της ΕΤΕ με την Eurobank και της ALPHA με την ΕΜΠΟΡΙΚΗ) είναι επιχειρηματικές  κινήσεις  μεγάλου βεληνεκούς που θα επηρεάσουν την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος αλλά και της εθνικής οικονομίας ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη και μεταβατική φάση που διέρχεται.

Γι’ αυτό το λόγο, απαιτούνται οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι την ολοκλήρωση των  συγχωνεύσεων να είναι προσεχτικές, μελετημένες και με κυρίαρχο το στοιχείο ότι πίσω από τους ισολογισμούς και τα κέρδη των τραπεζών υπάρχουν άνθρωποι, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. απαιτεί  να γίνουν σεβαστά τα ασφαλιστικά  δικαιώματα εργαζόμενων και συνταξιούχων καθώς και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων των υπό συγχώνευση τραπεζών και να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι παραλήψεις που έγιναν στην πώληση της Α.Τ.Ε. που έχουν φέρει σε απόγνωση εργαζόμενους και συνταξιούχους που βλέπουν τα δικαιώματά τους να διακυβεύονται στο βωμό του τραπεζικού κέρδους.

Η χώρα και η οικονομία της έχουν ανάγκη ισχυρές Τράπεζες, αλλά ας γνωρίζουν όλοι ότι ιστορικά κανένα επιχειρηματικό εγχείρημα δεν είχε επιτυχία  χωρίς την στήριξη των εργαζομένων και της κοινωνίας.

 

 

Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ