Το μήνυμα της προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος συνδ. ΕΛΕΝΗΣ ΚΛΗΤΟΡΑΚΗ – ΠΟΥΛΙΑ ενόψει του εορτασμού της πρωτομαγιάς του 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔ. ΕΛΕΝΗΣ ΚΛΗΤΟΡΑΚΗ – ΠΟΥΛΙΑ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΟΥ 2015

 

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Όπως είναι σε όλους γνωστό, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου την πρώτη Μαΐου γιορτάζουν και τιμούν τους μεγάλους αγώνες των προγόνων μας που ξεκίνησαν το 1886 στο Σικάγο για τη διεκδίκηση του 8ώρου.

Από τότε μέχρι σήμερα με συνεχείς αγώνες, θυσίες και αίμα αλλά και με πισωγυρίσματα, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι κατάφεραν να κατοχυρώσουν αρκετά από τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, να λύσουν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να πετύχουν σχετική βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.

Όμως η πρωτομαγιά του 2015, μετά από 5 χρόνια εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων, βρίσκει τον κλάδο μας να βιώνει μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή – σε σχέση με προηγούμενες εποχές – δύσκολη κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από:

  • τις δραματικές περικοπές στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών μας,
  • τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας,
  • την εξοντωτική φορολόγηση των συντάξεών μας και τα χαράτσια στα σπίτια μας,
  • το κούρεμα και την απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων,
  • την αντικειμενική αδυναμία μας να εξυπηρετήσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις
  • την παρατεταμένη ύφεση, τη λιτότητα και την ακρίβεια.

Σ΄ αυτήν τη ζοφερή συγκυρία η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.: α) στέκεται όρθια και αξιόμαχη στο πλευρό όλων των συναδέλφων μας, β) τεκμηριώνει και προβάλλει τα δίκαια αιτήματά μας, γ) συντονίζει τους αγώνες του κλάδου μας και δ) διεκδικεί την αποκατάσταση των αδικιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους Συλλόγους – Μέλη της Ομοσπονδίας μας και όλους τους συναδέλφους μας τραπεζοσυνταξιούχους:

—  να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα,

  • να πλαισιώνουν και να στηρίζουν τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις και
  • να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και στις εκδηλώσεις που οργανώνονται ανήμερα την πρωτομαγιά αλλά και μετά από αυτήν όταν το απαιτούν οι ανάγκες των διεκδικητικών μας αγώνων.

Με θερμούς συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η  Πρόεδρος  της  Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.

ΕΛΕΝΗ  ΚΛΗΤΟΡΑΚΗ – ΠΟΥΛΙΑ