Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας – Σχετικά με την απόφαση του εφετείου για το καταστατικό του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Νίκη των συνταξιούχων του Επικουρικού: Εκδόθηκε υπέρ των 6.282 βοηθηματούχων , η απόφαση του Εφετείου κατά του Καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 4/6/2018 η απόφαση 2724/2018 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών-14ο Τμήμα η οποία είχε εκδικαστεί στις 15/2/2018 με την οποία επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση 2258/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ακύρωση της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ του 2015 και της μείωσης των επικουρικών μας συντάξεών. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας είχε παραστεί στο Εφετείο με πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ανακοπής, κατά της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και των μειώσεων του βοηθήματος που είχαν προσφύγει μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας. Ο Σύλλογός μας θα σας ενημερώσει άμεσα για τις εξελίξεις, αφού επεξεργαστούν την απόφαση οι νομικοί μας σύμβουλοι και υπάρξει η αναμενόμενη αντίδραση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, το οποίο πλέον πρέπει να αναλογιστεί σοβαρά τις τελεσίδικα επιβαλλόμενες υποχρεώσεις του. Συνάδελφοι, τα δεδομένα αυτά αλλάζουν θετικά τις προϋποθέσεις για τους 6.282 συνταξιούχους του Επικουρικού που εκπροσωπούνται από τους τέσσερις (4) Συλλόγους Συνταξιούχων ΙΟΝΙΚΗΣ, ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ, ΑΘΗΝΩΝ-EUROBANK και ΑΤΤΙΚΗΣ, προκειμένου να θεσμοθετηθεί επιτέλους σχετικά αξιοπρεπής Επικουρική Σύνταξη και ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ.

Σε κάθε περίπτωση, θα καθορίσουμε την στάση μας με σύνεση και συναδελφική αλληλεγγύη  προς όλους τους ασφαλισμένους ,εργαζόμενους και συνταξιούχους .

Για το Δ.Σ. του ΣΣΙΛΤΕ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας Γ. Κολλάτος Αθ. Καραδελή

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.