Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Δ. Σ. με τον κ. Ιωάννη Βρούτση της Ν.Δ. για παρουσίαση των θεμάτων των Τραπεζικών Συνταξιούχων

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.)

 GREEK FEDERATION OF BANK PENSIONERS ASSOCIATIONS (O.S.T.O.E.)

Μέλος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.)

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων & Ηλικιωμένων (F.E.R.P.A.)

Οδός Πανεπιστημίου,  αρ. 34,  Τ.Κ. 10679,  ΑΘΗΝΑ

 

e-mail :  ostoe@otenet.gr                                                                                                                                                     site :   www.ostoe.gr

 

Tel. +302103617880,  +302103613680,  Fax +302103617882

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Μέσα στα πλαίσια των δράσεων που έχουμε αναλάβει για  την προβολή και προώθηση των οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν  οι  συνταξιούχοι των τραπεζών, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου  συναντήθηκε στις 27 Ιουνίου 2018 με τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση  προκειμένου να τον  ενημερώσει επί όλων των επειγόντων θεμάτων που αντιμετωπίζουμε και να τεθούν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις θετικής παρέμβασης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Η συνάντηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα και σε αυτή η πρόεδρος κα Ελένη Κλητοράκη ενημέρωσε τον κ. Βρούτση για τα σημαντικότερα ζητήματα  που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. Ειδικότερα έγινε παρουσίαση:

  • Της αναγκαιότητας  της καθιέρωσης κριτηρίων για την απόδοση στην ΟΣΤΟΕ της παρακράτησης του 0,20€ από τους συνταξιούχους, καθώς η  οικονομική αυτή ενίσχυση είναι απαραίτητη ώστε να είναι σε θέση  η Ομοσπονδία  να πετύχει τους σκοπούς της  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της. Από την παράθεση των σχετικών επιχειρημάτων και των ενεργειών κατέστει  προφανές ότι η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. έχοντας ως μέλη πρωτοβάθμια σωματεία που συνολικά αριθμούν περισσότερους από 50.000 συνταξιούχους που καταβάλλουν  την εισφορά των 0,20Ευρώ εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4387/2016 και αποτελεί σαφή αδικία η παράλειψη της από τη σχετική κατανομή των συγκεντρωθέντος ποσού.

Ο κ. Βρούτσης κατανόησε πλήρως την σκοπιμότητα του σχετικού αιτήματος και υποσχέθηκε  ότι θα καταθέσει  άμεσα επερώτηση στη  Βουλή  προς τον  αρμόδιο υφυπουργό κ Πετρόπουλο.

  • Των ενεργειών της Ομοσπονδίας προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ώστε να αξιολογηθούν οι δυνατότητες ανάληψης κοινής δράσης με την Ο.Σ.Τ.Ο.Ε., προς τα αρμόδια όργανα των διοικήσεων των τραπεζών, προκειμένου να εξετασθεί μια σειρά από  εναλλακτικές ενέργειες οι οποίες θα οδηγούσαν στην ελάφρυνση του επαχθούς βάρους και της ενίσχυσης των δυνατοτήτων ομαλής εξυπηρέτησης όλων των μορφών των Τραπεζικών Δανείων που έχουν λάβει οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο και πως θα εξετάσει τις σχετικά περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης προς τις Διοικήσεις των Τραπεζών.
  • Των ελλείψεων των αδικιών και λαθών που έχουν γίνει σε βάρος συνταξιοδοτικών παροχών των συνταξιούχων τραπεζικών οι οποίοι αν και έχουν καταβάλλει υψηλές  συνταξιοδοτικές εισφορές, έχουν υποστεί  σημαντικότατες περικοπές στο ύψος  των συντάξεων τους. Περικοπές που έγιναν αφ ενός μεν  κατ’ επιταγή των μνημονιακών «δεσμεύσεων», αφ’ ετέρου δε μετά από συνειδητές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  είχαν δε ως συνέπεια, μεταξύ των άλλων αρνητικών επιπτώσεων, τη δραστική μείωση του εισοδήματος όλων των συνταξιούχων του Τραπεζικού μας Συστήματος. Στον κ. Βρούτση  παραδόθηκε  φάκελος με πλήρως τεκμηριωμένα υπομνήματα και παρουσιάσεις σε μια σειρά από ασφαλιστικά θέματα που είχε προετοιμαστεί από το μέλος του Δ.Σ. κ. Λεβέντη. Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι οι ειδικοί συνεργάτες του θα μελετήσουν τα σχετικά ζητήματα και θα επανέλθει για περαιτέρω διερεύνηση των δυνατοτήτων διορθωτικής παρέμβασης.

 

Ο κ. Βρούτσης κλείνοντας την συνάντηση ευχαρίστησε τα μέλη της αντιπροσωπείας για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θεμάτων διαβεβαιώνοντας τους ότι, αφ ενός μεν  η Νέα Δημοκρατία θα  τα προωθήσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων της  αφ ετέρου δε ότι, θα  επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

 

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

 Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο  ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΕΛΕΝΗ   ΚΛΗΤΟΡΑΚΗ-ΠΟΥΛΙΑ                       ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΜΥΛΩΝΑΣ