Επιστολή για την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων Συλλόγου Συν/χων Alpha Bank

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Όπως γνωρίζετε, η Ο.Σ.Τ.Ο.Ε. στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, επεξεργάζεται, παρεμβαίνει και συντονίζει σε όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικό, νομικό, πολιτικό, κοινωνικό, διεθνές) τις διεκδικήσεις των Συλλόγων–Μελών της. Με τις γνώσεις και τις εμπειρίες των στελεχών και των συνεργατών της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικητικών μας αγώνων. Είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μας και συμβάλλει θετικά στις διαδικασίες εξεύρεσης των πιο πρόσφορων κάθε φορά λύσεων για να αποτρέψει την περαιτέρω φτωχοποίηση των συνταξιούχων του κλάδου μας. Την περίοδο αυτή αμφισβητούνται και καταπατώνται μία-μία όλες οι θεσμοθετημένες κατακτήσεις του κλάδου μας. Όλοι μας, αναίτια, βιώνουμε καθημερινά το τσουνάμι από τις  εφαρμογές των πιο σκληρών συνταξιοκτόνων «μέτρων» που διασπούν την κοινωνική συνοχή και προκαλούν την εξαθλίωση, τη δυστυχία, και την απόγνωση.

 

Η συμμετοχή των εκπροσώπων του συλλόγου σας σε θέσεις ευθύνης  τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Τ.Ο.Ε  όσο και από τη θέση του Προέδρου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. (συν. Ιωάννης Ιορδανίδης) έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ενότητα των συνταξιούχων, κάτω δε από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, είναι ακόμη περισσότερο  αναγκαία  ώστε να αποκρούσουμε με επιτυχία τις προσπάθειες  διάσπασης και περαιτέρω αποδυνάμωσης  του συνδικαλιστικού κινήματος. Γνωρίζετε παρά πολύ καλά ότι η ενότητα  των συνταξιούχων είναι το ζητούμενο προκείμενου να διεκδικήσουμε από κοινού, χρησιμοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων μέσων πίεσης, την αποκατάσταση των απωλειών αποκρούοντας τις προσπάθειες περαιτέρω αποδυνάμωσης των έτσι και αλλιώς πενιχρών παροχών μας.

 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πιστεύοντας στην ενότητα του κλάδου καθώς θεωρεί ότι κανένας δεν περισσεύει, αντιλαμβανόμενο όμως παράλληλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι-Μέλη, αποφάσισε τη μείωση των συνδρομών τους από το 0,50% επί μιας μηνιαίας σύνταξης το χρόνο σε 5€ το χρόνο για κάθε εγγεγραμμένο μέλος (φυσικό πρόσωπο) κάθε Συλλόγου. Ακολούθησε από 1/1/2018 και νέα μείωση των συνδρομών κατά 40% και ανήλθε στο ποσό των 3€ το χρόνο για κάθε εγγεγραμμένο μέλος (φυσικό πρόσωπο) των Συλλόγων-Μελών.

 

Εντός του ανωτέρω πλαισίου, και έχοντας λάβει υπόψη τους περιορισμούς του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο μόνο οι οικονομικώς ενήμεροι Σύλλογοι-μέλη  έχουν το δικαίωμα  εκπροσώπησης-συμμετοχής στα τριτοβάθμια όργανα (ΑΓΣΣΕ), σας καλούμε να τακτοποιήσετε τις οικονομικές εκκρεμότητες του συλλόγου σας προς την Ομοσπονδία προκειμένου, να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων σας στο συνέδριο της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. της 16ης Μαΐου 2019.

 

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα θετικά, καθώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ALPHA BANK χαρακτηρίζονται από υψηλή συνδικαλιστική συνείδηση  συστρατευόμενοι επί σειρά δεκαετιών με τα  συνδικαλιστικά τους  όργανα σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς για το  Δ. Σ.

 

           Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο   ΑΝΑΠΛ.
                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  Ελένη  Κλητοράκη-Πούλια                              Ιωάννης    Καλογιαννίδης